June 15, 2018

Tandrensning – vigtig forebyggende tandpleje

tandlægebesøg

Går du regelmæssigt til tandlæge? Så vil du med al sandsynlighed også have prøvet at få en tandrensning. Dette er almindelig procedure og en vigtig del af din forebyggende tandpleje. Nogle vælger bevidst at sige nej tak til tandrensning, men dette skyldes ofte manglende forståelse for, hvor stor en rolle tandrensning spiller for tændernes sundhed både nu og i fremtiden.

Kunne du tænke dig at blive klogere på, hvad en tandrensning gør for dine tænder? Så bør du læse med i det følgende, hvor du får indblik i effekten af en tandrensning.

Derfor foretager tandlægen regelmæssige tandrensninger

Som navnet antyder, har en tandrensning til formål at rense tænderne. Der er ikke tale om den form for rensning, der sker, når du selv børster tænder, men derimod om en grundigere og mere dybdegående rensning, som tandbørsten ikke kan hamle op med. Når tandlægen foretager tandrensning, fjernes nemlig både plak, tandsten og misfarvninger på dine tænder.

  • Plak og tandsten

Plak er bakteriebelægninger, hvori der over tid kan aflejres kalk fra blandt andet spyt. Sker dette, vil der opstå tandsten, og da både tandsten og plak leder til huller i tænderne og tandkødsbetændelse, er det vigtigt at komme dette til livs. Og det er ikke nok blot at få én tandrensning. Der dannes hele tiden tandsten og plak på tænderne, og vil du undgå tand- og tandkødssygdomme, bør du derfor lade tandlæge foretage tandrensning regelmæssigt.

  • Misfarvninger

Misfarvninger af tænderne opstår på baggrund af indtag af visse mad- og drikkevarer. Kaffe, te, rødvin, bær, lakrids og visse krydderier er særligt berygtede for at give misfarvninger. De misfarvende stoffer lægger sig i den ydre del af tændernes emalje. En tandrensning sikrer, at disse stoffer ikke aflejres her for altid, men i stedet fjernes med regelmæssige mellemrum. Dette gøres ved at pudse tænderne, hvor tænderne ikke alene gøres lysere, fordi misfarvninger fjernes, men også gøres glattere.

Forebyggelse frem for behandling

Det bedste, du kan gøre for at supplere de regelmæssige tandrensninger, er at børste dine tænder grundigt, bruge tandtråd og minimere dit indtag af sukker og syre. Følger du disse råd, vil du med stor sandsynlighed have mindre behov for tandrensning. Og jo mindre et behov, desto sundere er dine tænder.

Vælger du at få foretaget tandrensning hos en dygtig tandlæge i Frederiksværk, kan du forvente, at denne forebyggende tandpleje udføres med en række forskellige håndinstrumenter, som effektivt fjerner både de bløde og de hårde belægninger.


Smilklinikken
Strandgade 24
3300
Frederiksværk
47720370

Leave a Reply