March 2, 2016

Husk lige tandbørsten!

For at opretholde et sundt miljø i munden, er det vigtigt at huske at børste sine tænder. Dette skal gøres grundigt, hvilket betyder, at tandbørsten altid skal nå rundt til alle tænder – også kindtænderne. Børn skal de første år have hjælp fra en voksen til at børste deres tænder, indtil de lærer selv at gøre det ordentligt.
Carlsro Tand giver dig her 4 gode råd, der beskriver, hvordan du på bedste vis får mest muligt ud af din tandbørstning.

Husk lige tandbørsten

1. Børst tænder mindst 2 gange om dagen
Sørger du for at børste dine tænder, når du står op om morgenen og inden du går i seng om aftenen, har du størst chance for at undgå huller. Derudover er det en god ide at benytte sig af tandtråd og tandstikker efter måltider.

2. Brug tandpasta med fluor
Fluor er et vigtigt middel i vores tandpasta, der blandt andet holder vores tænder hvide, modvirker syreangreb, cariesudvikling (bakterier) og i sidste ende modvirker huller. Mængden af fluor afhænger af det enkelte individ, samt hvorvidt man er barn eller voksen. Børn kan tåle en betydeligt mindre mængde fluor end voksne, men har stadig behov for stoffet. Fluors virkning i tandpasta er aldeles veldokumenteret og bør derfor altid efterleves. Der findes dog økologisk tandpasta uden tilsat fluor i dag, hvilket vi dog hos Tandlægerne Carlsro ikke anbefaler.

3. Børst ikke tænder umiddelbart efter et måltid eller indtagelse af sukkerholdige fødevarer
Det meste mad vi spiser indeholder sukker i forskellig form. Børster vi tænder umiddelbart efter, at vores tænder har været i kontakt med dette, vil det i nogle tilfælde slide mere på tænderne end det vil gavne. Når vi spiser noget sukkerholdigt, vil syren i maden angribe den emalje, der beskytter vores tænder. Fluoren i tandpastaen modvirker syreangrebet og vil på den måde agere som modgift på syren og du vil på længere sigt undgå huller i tænderne, da syreangrebene fra din mad ikke vil kunne ”overleve”.

4. Børst dine tænder systematisk
Det sker ofte, at man glemmer at børste nogle områder i munden, hvis man ikke børster tænderne systematisk. Det er for det meste tandkødskanten der volder problemer i forhold til tandkødsbetændelse og cariesdannelse. Start for eksempel med at børste alle tandfladerne, både fortænder og kindtænder, og børst derefter inder- og ydersiderne af alle tænderne. På denne måde sikrer du dig, at du både når de bagerste og de forreste tænder, samt hæftningerne til tandkødet.

Besøg vores klinik hvis ikke du allerede har en tandlæge nær dig i Københavnsområdet. Vores tandlæge ligger i Rødovre centrum nær Valby, Hvidovre og København.

Tandlægerne I Carlsro I/S
Tårnvej 219 st.
2610 Rødovre
Tlf: 36 70 31 67

Leave a Reply