December 6, 2017

Gode råd mod snorken

En god nattesøvn er alfa og omega for en god hverdag. Rigtig mange lider under søvnbesvær i forskellige udstrækninger og i langt de fleste tilfælde er det forbundet med en voldsom og uregelmæssig vejrtrækning og snorken om natten. Derfor kan det være en god idé, at få undersøgt sine søvnvaner af en professionel og finde ud af, om der er tale om et reelt problem. Nedenfor giver vi dig gode råd, hvis du snorker meget om natten, og hvad du kan gøre, hvis det fortsætter. Diagnosen, som man normalt forbinder snorken med kaldes for søvnapnø. Søvnapnø kan behandles på flere forskellige måder, men i langt de fleste tilfælde vil behandlingen være personbestemt. Er du interesseret i at vide mere? Så læs med nedenfor.

Hvordan opdager du, at du snorker?

Du kan af gode grunde ikke selv lægge mærke til, om du snorker meget eller ej. Derfor kan det være fordelagtigt at tage en snak med din partner, som ved langt mere om dine søvnvaner, end du selv gør. Han eller hun kan afgøre hvor højt du snorker, og hvor uregelmæssig din snorken er. Det kan også være fordelagtigt, at medbringe din partner til en fagmand for at kunne stille den helt rigtige diagnose baseret ud fra konkret data. Din partner kan dermed fortælle lægen, hvilken slags problemer der er tale om, og du kan selv tale om de symptomer, du oplever.

Behandlingsmuligheder

Når du har besluttet dig for at gå til en fagmand, bør du først og fremmest beslutte dig for, om det skal være en læge, eller en tandlæge. Begge fagmænd kan være behjælpelige med at stille en diagnose, men det kan være en god idé at få en tid hos din egen læge først, da han kan stille en mere overordnet diagnose, og sende dig til en anden fagmand, hvis der er behov for det. Som beskrevet ovenfor, så sørg for at medbringe din partner, da han eller hun kan være en stor hjælp, når der skal stilles en diagnose.

Snorkeskinne

I langt de fleste tilfælde kan uregelmæssig snorken kureres ved at få en såkaldt snorkeskinne. Denne slags skinner er specialfremstillet til dine behov, og de bliver fremstillet af tandlægen. En snorkeskinne er fremstillet for at sætte en stopper for din snorken, ved at udvide vejrtrækningshullerne. Derfor bør du inden længe få en tid hos din læge, så du kan finde ud af, hvad problemet er. Rigtig mange snorker, og derfor er der ikke altid et konkret problem, eller en diagnose at stille. Held og lykke.

Søvnlab
Vester Voldgade 86
1552 København V
78 77 16 45

Leave a Reply