March 11, 2016

Derfor skal du fortælle tandlægen, hvis du lider af tandlægeskræk

Det kan være skræmmende at skulle til tandlægen, især hvis man har haft dårlige oplevelser før. Hvis du lider af tandlægeskræk, er der en del ting du kan gøre for at nedbringe den angst du føler, når du skal til tandlægen. Her får du, i samarbejde med tandlægeklinik Lyhne, som er en tandlæge i Hillerød, en liste over ting du skal fortælle din tandlæge, hvis du lider af angst for tandlægen.

Derfor skal du fortælle tandlægen , hvis du lider af tandlægeskræk

Hvis du er bange
Vær ærlig og forklar tandlægen, at du ikke er komfortabel med det, der skal ske. Lad være med at holde en lang tale, gør blot opmærksom på, at du er meget angst, og gerne vil have lidt mere at skulle have sagt i konsultationen, end en normalt patient. Tandlæger ser folk med tandlægeskræk hver dag, og ved selvfølgelig lige hvordan de skal håndtere en patient med tandlægeskræk.

Hvor meget information du vil have
Hvis det gør dig nervøs at kigge med i spejlet, så bed om at dette ikke bliver sat op – hvis det gør dig nervøs ikke at kunne se hvad der foregår, så bed om at få lov at kigge med. Det handler altsammen om din personlige præference, og om hvad der gør det nemmest for tandlægen at få ordnet dine tænder.

Sig stop hvis det gør ondt
Nogle gange er der nogle småting, der gør ondt hos tandlægen, men hvis du er angst for tandlægen er det sandsynligvis fordi du har en fornemmelse af, at det kommer til at gøre rigtig ondt. Aftal med tandlægen inden, at hvis du siger av, så stopper denne. Således har du kontrol i situationen og ved, at der ikke sker noget med mindre du er tryg ved det.

Hvis du gerne vil bedøves ekstra
Mange har oplevelser hvor de har fået foretaget behandlinger med ingen, eller for lidt bedøvelse. Forklar tandlægen, at du gerne vil bedøves grundigt før der skal ske noget. Det kan stadig være ubehageligt selvom du er bedøvet, men dog i langt mindre grad, end hvis du ikke er.
Hvis du finder en tandlæge der har ekspertise i tandlægeskræk, burde det ikke være noget problem at få en nogenlunde god oplevelse hos tandlægen. Er din tandlæge ikke så tolerant som du har brug for,kan du altid finde én der er. Gå på nettet og søg efter tandlæge og dit område, det kunne eksempelvis være tandlæge Espergærde eller tandlæge Odense. De fleste tandlæger har en hjemmeside hvor du kan læse om deres klinik, samt historier fra andre patienter, så du kan vurdere om dette er en tandlæge du kan stole på.

Tandklinik Lyhne
Jernbanegade 7
3480 Fredensborg
Tlf: 48 48 11 22

Leave a Reply